Μενού Κλείσιμο

Υποχρεώσεις μαθητών

1. Πρέπει να έρχονται στο σχολείο έγκαιρα κάθε πρωί, πριν την πρωινή προσευχή. Αν αργήσουν δεν θα γίνονται δεκτοί την 1η ώρα στο μάθημα και οφείλουν να περνάνε από το Γραφείο. To καθημερινό ωράριο του Σχολείου τελειώνει στις 2:05 μ.μ. Σ? αυτό το χρονικό διάστημα, κανένας μαθητής δεν επιτρέπεται να βγει έξω από το χώρο του Σχολείου ή να φύγει, χωρίς τη σχετική άδεια από το Διευθυντή, κι αφού πρώτα ενημερωθούν οι γονείς του τηλεφωνικά.

2. Μετά την είσοδο του καθηγητή στην αίθουσα διδασκαλίας, θα επιτρέπεται η είσοδος μαθητή, μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος για την αργοπορία του. Σε αντίθετη περίπτωση θα παίρνει απουσία και θα προσέρχεται στο Γραφείο.

3. Δεν ενοχλούν στην τάξη κατά την ώρα του μαθήματος. Πρέπει δε να σέβονται τους συμμαθητές τους και τους καθηγητές τους.

4. Πρέπει να αποφεύγουν την επιθετικότητα, τις χειρονομίες, τις ύβρεις, την προσβολή συμμαθητών τους και την αφαίρεση ξένων αντικειμένων. Όπως, επίσης, τα επικίνδυνα κτυπήματα εναντίον των συμμαθητών τους. Δεν παίζουν με πέτρες, χώματα, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στην αυλή και στον κήπο.

5. H εμφάνιση τους στο χώρο του Σχολείου πρέπει να είναι ευπρεπής χωρίς ακρότητες.

6. Να διατηρούν την καθαριότητα σε όλους τους χώρους του Σχολείου και κυρίως στην αίθουσα, στους διαδρόμους και στις τουαλέτες. Να διατηρούν τα θρανία και τους τοίχους καθαρούς.

7 Στα διαλείμματα θα βρίσκονται μόνο στη μεγάλη αυλή και όχι στην παράπλευρη και στην πίσω πλευρά του κτηρίου. H παραμονή τους μέσα στο κτήριο επιτρέπεται μόνο όταν έχουμε άσχημες καιρικές συνθήκες.

8 Δεν επιτρέπεται να τρώνε και να πίνουν αναψυκτικά στην ώρα του μαθήματος.

9 Απαγορεύονται τα κινητά στο χώρο του Σχολείου. Υπάρχει καρτοτηλέφωνο και εάν είναι μεγάλη ανάγκη μπορούν να πάρουν τηλέφωνο από το γραφείο. Επίσης, δεν επιτρέπεται να φέρουν στο σχολείο: Cd players, αναπτήρες, laser !! και άλλα αντικείμενα ξένα προς τα μαθήματα.

10. Καλό είναι να μη φέρνουν μαζί τους ακριβά αντικείμενα ή πολλά χρήματα.

11. Δεν βγαίνουν από την αίθουσα για νερό ή την τουαλέτα παρά μόνο όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

12. Δεν επιτρέπεται να διέρχονται άσκοπα από τα Γραφεία. Όπως και η κυκλοφορία στους χώρους του σχολείου σε ώρα μαθήματος.

13. Να μην εισέρχονται στο δενδροφυτευμένο χώρο πίσω από τις κερκίδες και να μην πλησιάζουν στα κάγκελα. Να μην έχουν επικοινωνία με εξωσχολικούς στην ώρα λειτουργίας του σχολείου.

14. Όταν κάποιος μαθητής αποβάλλεται σύμφωνα με το νόμο υποχρεωτικά βρίσκεται στο σχολείο και απασχολείται από τον διευθυντή.

15. Σε περίπτωση ασθένειας, δεν θα αποχωρούν από το σχολείο αν δεν ειδοποιηθούν οι γονείς.

16. Οι ενδιάμεσες απουσίες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος δεν επιτρέπονται.

Κάθε παράβαση των παραπάνω οδηγιών θα αντιμετωπίζεται παιδαγωγικά και πειθαρχικά.