Μενού Κλείσιμο

Συμμετοχές και Διακρίσεις του Σχολείου μας σε Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς

? Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για το μάθημα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας  με διδάσκοντα τον φιλόλογο Ι. Κούρτη, συμμετείχαν στον  11ο διαγωνισμό γραπτού λόγου των εκδόσεων Πατάκης και έλαβαν τιμητική διάκριση για τα κείμενα που παρουσίασαν μαθητές του τμήματος Γ4.

Οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Γ4: Παρασκευοπούλου Ειρήνη Σακέλλιου Χριστίνα Ταμπουράκης Γιώργος Τζαβάρι Χριστίνα Χατζηχαμπή Βασιλική Ψυροπούλου Αθανασία.

Οι εκδόσεις Πατάκης, απέστειλαν τιμής ένεκεν βιβλία για τη σχολική βιβλιοθήκη.

? Δεκαοκτώ μαθητές της Γ΄ τάξης  με παρότρυνση από τον καθηγητή τους, φιλόλογο Ι. Κούρτη, συμμετείχαν στον 8ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης των εκδόσεων Μεταίχμιο με αντικείμενο την ανάγνωση δύο βιβλίων της Άλκης Ζέη: Με μολύβι φάμπερ νούμερο 2 και Πόσο θα ζήσεις ακόμη, γιαγιά;

Οι εννέα από αυτούς τερμάτισαν επιτυχώς. Από τα παιδιά που τερμάτισαν με επιτυχία κληρώθηκε η μαθήτρια Τσαγγαριώλου Όλγα, η οποία και παρέλαβε ένα πακέτο βιβλίων των εκδόσεων. Τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν είναι: Γ1: Ζαγαρέλου Μαρίνα Κανελλακοπούλου Κωνσταντίνα Γ2: Λιάσσας Παναγιώτης Μπίζος Κάρολος Κούτσι Ειρήνη Κορέντη Άννα Γ3: Παπαγεωργίου Ευτυχία Παγώνη Αμέρισσα Παπαγεωργούσης Ευριπίδης Παπαδημητρίου Μάρκος Παπαϊωάννου Δέσποινα Χριστοπούλου Δήμητρα Οκρουασβίλι Δημήτρης Γ4: Τσουκαλάς Ηρακλής Φωτεινός Νίκος Τσαχάκη Γεωργία Τσαγγαριώλου Όλγα Χατζηχαμπή Βασιλική.

? Συμμετοχή στον  4ο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: “τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών”  Στα χνάρια της Οδοντιατρικής Επιστήμης: από τα θεραπευτικά βότανα, στα βιοϋλικά, τη βιοτεχνολογία, την ψηφιακή τεχνολογία και στα laser.

Ο καθηγητής Ιστορίας του 4ου Γυμνασίου Ζωγράφου Κούρτης Ιωάννης με την ομάδα των μαθητών/μαθητριών:  Δρέττας Αντώνης , Ζαγαρέλου Μαρίνα, Κανελλακοπούλου Κωνσταντίνα, Λελίδη Μυρτώ, Κρομμύδα Γεωργία, Λιάσσας Παναγιώτης, Λελίδη Νεφέλη, Παπαγεωργίου Ευτυχία, Παπαγεωργούσης Ευριπίδης, Παπαδημητρίου Μάρκος, Παπαϊωάννου Δέσποινα, Τσουκαλάς Ηρακλής, Φωτεινός Νικόλαος, Μπίζος Κάρολος αφού επισκέφθηκαν τα Μουσεία Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Μουσείο της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ συμμετείχαν στον διαγωνισμό με εργασία για τις οδοντάγρες, ένα διαχρονικό οδοντιατρικό εργαλείο. Η ομάδα μας πέτυχε τη δεύτερη θέση και θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα παιδιά που συμμετείχαν καθώς και στους γονείς τους. Ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω προς τον Διευθυντή, κ. Πέτρο Μουστάκα, για την υποστήριξη του διοικητικού μέρους των επισκέψεων καθώς και προς την κ. Ελένη Λιάτα για τη συνδρομή της στις επισκέψεις των δύο μουσείων και στον κ. Νικήτα Φραγκάκη για τη βοήθειά του στο τμήμα της δημιουργίας των αφισών.