Μενού Κλείσιμο

Πρόγραμμα πρωτοβάθμιας πρόληψης DIGICARE4YOU-Κέντρο Υγείας Ζωγράφου

Καλημέρα σας,

Σας στέλνουμε αυτό το email προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα DigiCare4You, ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την επίβλεψη  του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας & Θρησκευμάτων. Κύριος στόχος μας είναι  η πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σε γονείς και στην προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στις οικογένειες τους.

Οι γονείς μπορούν να αξιολογήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη στο κέντρο υγείας Ζωγράφου, ύστερα από επίσκεψη οποιασδήποτε αιτιολογίας ή την συμπλήρωση του δελτίου υγείας μαθητή. Η αξιολόγηση του κινδύνου και η συμμετοχή των γονέων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Επισυναπτόμενο θα βρείτε και ένα ενημερωτικό μήνυμα με τα βασικά στοιχεία του προγράμματος.

Η έγκαιρη ανίχνευση των παραγόντων κινδύνου σε συνδυασμό με μικρές αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής της οικογένειας, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, η υπέρταση και η δυσλιπιδαιμία (υψηλές τιμές χοληστερόλης ή/και τριγλυκεριδίων) τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά τους.

Προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς για το πρόγραμμα, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε τα ακόλουθα:

  • Τοποθέτηση του ενημερωτικού γράμματος (επισυναπτόμενο) σε πίνακες ανακοινώσεων του σχολείου (ιδανικά στον πίνακα που ανευρίσκεται στην είσοδο του σχολείου εάν υπάρχει), προκειμένου να ενημερωθούν τόσο οι γονείς, όσο και οι δάσκαλοι.
  •  Προφορική ενημέρωση σχετικά με τους στόχους του προγράμματος σε μαθητές και γονείς.

 

Αν χρειάζεστε επιπλέον διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9549353, 210-9549340, 6978104834

Για οτιδήποτε με χρειαστείτε, είμαστε στην διάθεση σας.

Με εκτίμηση,

Αικατερίνη Βερβεσού

+30 6978104834

 

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Υπεύθυνος Διατροφολόγος-Ερευνητής Κέντρου Υγείας Ζωγράφου, Digicare4you
BSc Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
MSc University of Plymouth